O nás alebo 10 vecí, ktoré ste asi (NE)vedeli o BELDA ŠPORT

Novy obchod Belda Sport

 

Niekedy sú niektoré veci s nami tak dlho, že máme pocit, že už o nich vieme všetko. Možno aj to je prípad nitrianskej stálice obchodu BELDA SPORT, ktorého nová budova je jednou z najkrajších architektonických počinov Nitry. Poďte si s nami prečítať príbeh rodinnej firmy, ktorá nemala vždy na ružiach ustlané...

 

1. Ako to celé vlastne vzniklo?

Dnešný BELDA ŠPORT vznikol z lásky na vysokej škole. Dodo a Dada Belanovci sa stretli počas štúdií na vysokej škole a bola to láska na prvý pohľad. Ich spoločná vášeň pre šport ich neskôr priviedla k založeniu prvého športového obchodu.

2. Viete, koľko máme rokov?

Tento rok oslavujeme 30. výročie! Naša prvá predajňa so športovým tovarom bola otvorená v roku 1994.

3. Začiatky neboli ľahké...

Začiatky podnikania Doda a Dady Belanovcov boli plné skúšok. Ich začiatky boli ťažké. Obaja boli zamestnanci štátnej správy s malým synčekom Martinkom a niekoľko rokov spájali dva pracovné svety, kým sa nerozhodli venovať podnikaniu naplno.

4. Keď sa váš koníček stane vašou prácou

Obaja manželia sú veľkí milovníci športu a vo voľnom čase aktívni športovci. Dodo vyrastal v hádzanárskom prostredí, miluje zimné športy, turistiku a cyklistiku. Daša je veľká športovkyňa, miluje beh, lyžovanie, horskú turistiku, plávanie, jógu aj klasické silové tréningy.

5. Spoločná vízia

Snom manželov Belanovcov bol vždy ich vlastný priestor, kde by mohli vo všetkej kráse odprezentovať a ponúknuť zákazníkom len ten najkvalitnejší sortiment zo sveta športu. Ich vízia je ponúknuť zákazníkom len to najlepšie – najlepšie značky, najlepší zákaznícky prístup, najlepšie služby a najlepší zážitok z nakupovania.

6. Splnený sen

Nádherná budova BELDA SPORT bola otvorená v roku 2022 a je dielom architektov Csanda-Piterka. Predstavuje splnenie jedného veľkého celoživotného sna a zároveň architektonický skvost Nitry.

7. Úplne nový zážitok z nakupovania

Nakupovanie v novom BELDA SPORTe je doslova zážitkovým nakupovaním. Trúfame si povedať, že krajší obchodný priestor v Nitre a jej okolí nenájdete. Kde inde vás privíta personál s úsmevom na tvári, či dokonca samotný pán majiteľ, ktorý vám poskytne profesionálnu radu a ešte vám k tomu urobí výbornú kávu?

8. Najlepší tím je pre nás základ

Zamestnanci BELDA SPORTu sú rovnako zapálení pre vec ako samotní majitelia. Náš Mišo, Maťo, Filip a Simonka sú milovníci aktívneho životného štýlu a sú súčasťou rodiny BELDA SPORT práve preto, že zdieľajú naše hodnoty – milujú šport a chcú mať dobrý vzťah so zákazníkom, ktorý sa k nim vždy rád bude vracať. Na dobrých vzťahoch si zakladáme aj na pracovisku a každého nášho zamestnanca berieme ako člena rodiny.

9. BELDA ŠPORT nie je len obchod

Je to miesto, ktoré má v pláne stať sa mekkou športu. Spolupracujeme s odborníkmi z mnohých odvetví, od behu až po skialpinizmus, pretože zákazníkom chceme nielen dobre poradiť v oblasti športového sortimentu, ale aj vybudovať komunitu ľudí, ktorí sa budú stretávať a zdieľať svoje športové zážitky na rôznych akciách nielen v Nitre, ale po celom Slovensku.

10. A čo bude ďalej?

Akú väčšiu odmenu si môže podnikateľ priať, než odovzdať svoje celoživotné dielo do bezpečných rúk svojich detí? Je to predsa znak toho, že ste veci celý život robili tak, ako sa robiť majú, a vaše deti sú na vás hrdé. Preto sa už dnes do rodinného biznisu naplno pridal syn manželov Belanovcov, Martin, ktorý sa stará o rodinný klenot s rovnakou láskou a vášňou ako jeho rodičia. Martin je veľký milovník skialpinizmu, lyžovania, horskej turistiky, odbehol niekoľko maratónov a k láske k športu vedie aj svojich dvoch šikovných synov.